VRANAC


Lloji i rrushit Vranac i Zi është tip regjional i rrushit. Metoda tradicionale e përpunimit jep verë me kualitet të lartë, ngjyrë rubin të kuqe në të mbylltë dhe me nuanca të kuqërremta.

Është verë e thatë dhe me shije të këndshme.

Preferohet të konsumohet në temperaturë prej: 18 C - 20 C

Më së miri kombinohet me mish të pjekur, kërpudha dhe sallata